मासिक २ देखि ५ किलोग्रामसम्म तौल घटाउने तरिका

Unknown | 01:43 | 0 comments


पुरा भिडियो हेर्न तलको बक्समा क्लिक गर्नु होला

दैनिक १००० क्यालोरीयुक्त खानाको प्रयोग गर्न सुरू गरेको ७ दिनपछि तौल घट्न थाल्छ । आफ्नो शरीरको तौल ठीक ठाउँमा नआउँदासम्म यसै अनुसारको खाद्यपदार्थको प्रयोग गरिरहनुपर्छ । तौल ठीक ठाउँमा (उचाइ अनुसारको हुनुपर्ने तौल) आएपछि खानाको क्यालोरी अलिकता बढाउनु आवश्यक पर्छ, अन्यथा तौल घट्ने क्रम जारी नै रहन्छ । क्यालोरी धेरै बढाएमा तौल फेरि बढ्न थाल्छ । त्यसकारण तौल नबढोस् पनि, नघटोस् पनि भन्ने हिसाबले दैनिक प्रयोग गर्ने क्यालोरीको हिसाब आफैंले मिलाउनुपर्छ । हप्ताको १ पल्ट अनिवार्य रूपमा शरीरको तौल नाप्नुपर्छ । तौल नाप्दा बिहान नित्यकर्म सकेपछि खाना खानुभन्दा अगाडि नाप्नु उत्तम हुन्छ । बिहान सबेरै (नित्य कर्म सकेपछि) – १ गिलास (२०० मि.लि.) कागती र तातो पानी पिउने बिहानको खाना (ब्रेकफास्ट)
१) १ कप दूध अथवा दूध राखेको १ कप चिया वा कफी (चिनीको प्रयोग नगर्ने) २) कुनै एउटा फलफूल– सुन्तला, स्याउ, मेवा (केरा र आँपबाहेक) ३) २–३ टुक्रा टमाटर वा काँक्रो ४) १ पिस पाउरोटी (बढी मोटो व्यक्तिले नखाने) ५) १ वटा अण्डा दिउसोको खाना (लन्च) १) मौसमअनुसारको तरकारीको सुप १ कप खाएर खानाको सुरुआत गर्ने । २) २–३ टुक्रा काँक्रो वा गाजर वा टमाटर राम्रोसँग चपाएर खाने । ३) सुख्खा रोटी (चपाटी)– २ वटा अथवा भात १ कप ४) दाल १ सानो कचौरा । ५) हरियो मौसमी तरकारी– १ कचौरा । ६) हरियो सलाद– इच्छानुसार । ७) माछा वा बोसो नभएको मासु १–२ टुक्रा । ८) दही १ सानो कचौरा । ९) पकाउने तेल वा घ्यूको प्रयोग जम्मा ५ ग्राम (१ चम्चा) मात्र । दिउसोको चिया – १ कप (दूध थोरै मात्र, चिनी नराख्ने) । बेलुकाको खाना (डिनर) – दिउँसोको खाना (लन्च) मा उल्लेख भएअनुसारकै खाद्यपदार्थहरूको प्रयोग गर्ने । सुत्ने बेलामा – १ गिलास आयुर्वेदिक अर्थात् ज्यास्मिन चिया (दूध, चिनी नखाने) – डा.प्रकाशराज रेग्मी
पुरा भिडियो हेर्न तलको बक्समा क्लिक गर्नु होला

Category: ,

0 comments